Ρήγμα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» από τους ισχυρούς ανέμους: Αφημένο στην τύχη του το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα

Σοβαρότατες ζημιές προκλήθηκαν στο ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που είναι αραγμένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και λειτουργεί ως πλωτό μουσείο, εξαιτίας της θαλασσοταραχής και των ισχυρότατων ανέμων.

Το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα και του «Κινήματος του Ναυτικού» στη Θεσσαλονίκη απέκτησε ρήγμα στην πρύμνη. Στο σημείο έσπευσε το ρυμουλκό σκάφος του λιμενικού, με σκοπό να το σταθεροποιήσει, αλλά το πλοίο είχε ήδη υποστεί σημαντικές καταστροφές.

Το αγκυροβολημένο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που έχει την άγκυρά του στη Νέα Παραλία, θαλασσοδερνόταν όλη μέρα εξαιτίας των ισχυρών μποφόρ, προσκρούοντας στο κρηπίδωμα.

Υπενθυμίζεται πως σε αντίστοιχη κατάσταση είχε βρεθεί το «Βέλος» λόγω κακοκαιρίας τον περασμένο Μάρτιο, με τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη να είναι βαρύτατες.

Τότε, οι άνεμοι που έσπασαν τους κάβους του έριξαν το «Βέλος» πάνω στο ντόκο και το άφησαν να χτυπάει εκεί επί μακρόν. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρές ζημιές στο κήτος του κοντά στην ίσαλο γραμμή και να προκληθεί ρήγμα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που το έστειλαν στο συγκεκριμένο σημείο μετά τις εκλογές του 2019, είχαν προειδοποιηθεί πολλαπλώς για την ακαταλληλότητα του σημείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί